Ţie, popor ingrat, nu-ţi va rămâne nici cenuşa mea.

miercuri, 10 martie 2010

Bustul lui Antonescu din Letcani-Iasi - inlaturat cu maxima discretiel

Edilii ieseni zoresc pana de Pasti aplicarea Ordonantei de Urgenta nr. 31/2002, care interzice organizatiile si simbolurile profasciste sau cu caracter xenofob si cultul unor persoane considerate vinovate de decizii politice care au adus deservicii poporului roman. Membrii Consiliului Local Letcani au hotarat la unison, luni, sa solicite Ligii Veteranilor de Razboi si Consiliului Judetean Iasi sa puna in practica OUG nr. 31 a.c., in cazul Cimitirului "Maresal Ion Antonescu" din Letcani, cimitir al martirilor din cel de-al doilea razboi mondial, situat la vedere, pe DN 28 (Iasi - Targu Frumos).

Marti seara, in asistenta unei liote de copii, numele cimitirului din Letcani a fost acoperit cu vopsea alba. Bustul din ciment a fost desprins cu faiul de pe soclu. Din cauza greutatii, piesa a fost scapata pe caldaram, astfel ca teasta maresalului s-a spart in partea laterala stanga. Bustul a fost transportat prin rostogolire pana la o furgoneta. Placa comemorativa de pe soclu a fost acoperita apoi cu vopsea. In stanga cimitirului este amplasat un monument din piatra pe care era mentionat numele maresalului. Scrisul a fost acoperit cu vopsea, astfel ca pe cruce a mai ramas imprimat doar cuvantul Romania. Chipul cioplit pe troita din lemn a fost desprins. Nimic nu mai aminteste de "trecerea vremelnica" prin cimitir a comandantului militar. Bustul a fost aruncat in curtea atelierului si i s-a pus in cap un coif dintr-un fund de sac pentru a ascunde "lovitura". "Am vrut ca bustul sa fie luat fara publicitate pentru a nu ne trezi cu diferite persoane care au resentimente fata de maresalul Ion Antonescu. Riscam sa avem surprize", a precizat, ieri, Gabriel Popescu, vicepresedite CJ. Initial, se credea ca bustul este din bronz, lucrarea fiind revendicata ieri de Fortus SA, singurii din Iasi care pot turna statui sau busturi in bronz.

O stire trecuta cu vederea din 4 septembrie 2009

PS:Probabil putina lume stia de acest lucru..

2 comentarii:

  1. E normal sa se intample asa ceva in Romania de azi dupa vreo 20 de ani de neobolsevism, ca dupa ce 45 de ani s-a sarbatorit in fiecare an la 23 august- marea insurectie armata, o minciuna ordinara comunista si o mare tradare din partea regelui si a altor nemernici din acele vremuri, o eroare si eroare istorica, sa mai avem inca teama de a recunoaste istoria adevarata si meritele eroilor si a veteranilor neamului in frunte cu Maresalul Ion Antonescu. Numai niste bolsevici ordinari si odraslele lor mai au curajul in zilele noastre dupa ce comunismul a cazut in toata Europa inclusiv la rusi sa mai condamne eroii nostri sfinti.Rusine rusine rusine! Nu spun ca daca a cazut comunismul sa ne intoarcem la fascism, asa au fost vremurile pe atunci aproape toata Europa era fascista dar pana la urma s-a uemarit civilizatia europeana, ca si astazi de fapt dar fara razboi.Condamnandu-l pe Maresal in continuare nu facem decat sa-i condamnam pe eroii si veteranii ce mai traiesc inca.Sa nu-l mai condamnam pe Maresal pentru ca a luptat si murit pentru reintregirea tarii pe atunci abia unificata de curand dupa nazuinta neamului romaneac de mii de ani.Il condamnam in continuare pentru asocierea lui cu psihopatul de Hitler.Maresalul nu a deportat si ucis evrei asa cum au facut tot timpul comunistii de peste tot si mai ales cei sovietici.La acea vreme oricine ar fi facut alianta cu Hitler numai sa reintregeasca Romania.La fel ar trebzi sa- condamnam si pe Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vlad Tepes Mircea cel Batran etc.DESTEPTATI-VA ROMANI SI CIVILIZATI-VA DUPA EUROPENI SI NU DUPA TURCI SI BALCANICI !DESTEPTATI-VA ODATA!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E normal sa se intample asa ceva in Romania de azi dupa vreo 20 de ani de neobolsevism, ca dupa ce 45 de ani s-a sarbatorit in fiecare an la 23 august- marea insurectie armata, o minciuna ordinara comunista si o mare tradare din partea regelui si a altor nemernici din acele vremuri, o eroare si eroare istorica, sa mai avem inca teama de a recunoaste istoria adevarata si meritele eroilor si a veteranilor neamului in frunte cu Maresalul Ion Antonescu. Numai niste bolsevici ordinari si odraslele lor mai au curajul in zilele noastre dupa ce comunismul a cazut in toata Europa inclusiv la rusi sa mai condamne eroii nostri sfinti.Rusine rusine rusine! Nu spun ca daca a cazut comunismul sa ne intoarcem la fascism, asa au fost vremurile pe atunci aproape toata Europa era fascista dar pana la urma s-a uemarit civilizatia europeana, ca si astazi de fapt dar fara razboi.Condamnandu-l pe Maresal in continuare nu facem decat sa-i condamnam pe eroii si veteranii ce mai traiesc inca.Sa nu-l mai condamnam pe Maresal pentru ca a luptat si murit pentru reintregirea tarii pe atunci abia unificata de curand dupa nazuinta neamului romaneac de mii de ani.Il condamnam in continuare pentru asocierea lui cu psihopatul de Hitler.Maresalul nu a deportat si ucis evrei asa cum au facut tot timpul comunistii de peste tot si mai ales cei sovietici.La acea vreme oricine ar fi facut alianta cu Hitler numai sa reintregeasca Romania.La fel ar trebzi sa- condamnam si pe Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vlad Tepes Mircea cel Batran etc.DESTEPTATI-VA ROMANI SI CIVILIZATI-VA DUPA EUROPENI SI NU DUPA TURCI SI BALCANICI !DESTEPTATI-VA ODATA!!!

    RăspundețiȘtergere