Ţie, popor ingrat, nu-ţi va rămâne nici cenuşa mea.

marți, 1 decembrie 2009

Scurta biografie


  

   Ion Victor Antonescu (n. 2 iunie 1882, Piteşti — d. 1 iunie 1946, închisoarea Jilava) a fost un militar şi politician român, şeful secţiei operaţii a Marelui Cartier General al Armatei în primul război mondial, ataşat militar la Londra şi Paris, comandant al Şcolii Superioare de Război, şef al Marelui Stat Major şi ministru de război, din 4 septembrie 1940 până în 23 august 1944 a fost prim ministru al României şi «Conducătorul Statului». 
     Antonescu a decis intrarea României în cel de al doilea război mondial („Sfântul război pentru reîntregirea teritorială”), de partea puterilor Axei, pe baza promisiunilor lui Hitler că teritoriile româneşti cedate în 1940, sub presiunile Germaniei, în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, vor fi retrocedate . După război a fost judecat la Bucureşti de Tribunalul Poporului. La data de 17 mai 1946, Ion Antonescu a fost găsit vinovat de crime de război şi condamnat la moarte. A fost executat la închisoarea Jilava la 1 iunie 1946.

6 comentarii:

  1. o cariera de exceptie. Ideile sale ar trebui aplicate in zilele noastre

    RăspundețiȘtergere
  2. intr-adevar Adrian... dar spune asta celor care se ard in cur la conducere

    RăspundețiȘtergere
  3. ce sa le spuna ma ? eventual sa mergem cu totii peste ei. Au trecut 20ani. Eu cred k e vremea pt o noua schimbare >:)

    RăspundețiȘtergere
  4. ne mintim singuri de 20 de ani ca traim in democratie ,democratie doar cu numele... suntem mai saraci decat in epoca lui ceasuescu... Romania are nevoie de cei ce nu mai sunt.Doar un conducator ce isi iubeste tara o mai poate aduce pe drumul cel bun...Suntem si saraci si Umiliti...

    RăspundețiȘtergere
  5. Gasesti vreun interes in a da Copy/paste de pe Wikipedia? Exista si carti... stiai?

    RăspundețiȘtergere
  6. Critici se pot aduce oricand. Mereu ne este mai usor sa criticam decat sa apreciem. Cu toate acestea apreciez ca ti-ai rezervat cateva minute pt a-ti exprima parerea si te invit sa citesti si celelalte articole. ;)

    RăspundețiȘtergere