Ţie, popor ingrat, nu-ţi va rămâne nici cenuşa mea.

marți, 16 august 2011

Locul unde trebuia să fie amplasată statuia Mareşalului Ion Antonescu din Cluj-Napoca      În anii 2000, primarul de atunci al Clujului, Gheorghe Funar, refuza in mod constant sa aplice prevederile legale din Ordonanta de Urgenta din 14 martie a.c. privind interzicerea organizatiilor extremiste, a simbolurilor, care erau votate de parlament ca şi criterii obligatorii în vederea intrării României în NATO şi UE.
      Primarul Clujului, Gheorghe Funar, refuza in mod constant sa aplice prevederile legale din Ordonanta de Urgenta din 14 martie a.c. privind interzicerea organizatiilor extremiste, a simbolurilor fasciste si a cultului celor care se fac vinovati de crime impotriva umanitatii. Funar a instalat la vremea respectivă in Consiliul Local (CL) Cluj tabloul maresalului Ion Antonescu. Acesta era situat in partea dreapta, in spatele scaunului primarului.      
      Precizam ca, la initiativa lui Funar, CL Cluj, intr-o sedinta din legislatura precedenta, a votat un proiect al primarului prin care cea mai mare artera din cartierul Manastur, unde locuiesc peste 100.000 de oameni, printre care si familia Funar, a primit numele maresalului Ion Antonescu.
      Primarul Clujului il considera pe Antonescu un “martir al neamului” si unul din eroii Romaniei in al doilea razboi mondial si a exclus, in repetate randuri, posibilitatea de a aplica legislatia in vigoare.
      La vremea respectivă în anul 2000 strada Primăverii purta numele de Mareşal Ion Antonescu. Pe această stradă în faţa bisericii ortodoxe, Primăria Cluj-Napoca dorea să ridice o statuie în mărime naturală a mareşalului Ion Antonescu. Preşedintele comisie locale de realizare a statuii Mareşalului Ion Antonescu din anul 2002 era ales tânărul istoric de atunci dr. Ionuţ Ţene. Astăzi, din iniţiativa de atunci a mai rămas doar un soclu din beton armat pentru statuia lui Ion Antonescu, în faţa bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Mănăştur.
      Vă prezentăm în exclusivitate poze cu soclul pentru viitoarea statuie a Mareşalului Ion Antonescu.

Marius Sălăjean napocanews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu