Ţie, popor ingrat, nu-ţi va rămâne nici cenuşa mea.

marți, 16 august 2011

S-a furat efigia Maresalului Ion Antonescu



      Placa pe care era chipul maresalului Antonescu, amplasata pe o casa de pe strada George Bacovia, a fost distrusa – aceasta era ultima imagine amplasata public a maresalului, din judetul Bacau


S a furat efigia maresalului Ion AntonescuS a furat efigia maresalului Ion Antonescu

      Efigia maresalului Ion Antonescu a fost furata. Cei care au sesizat acest lucru au fost membrii Filialei Bacau a Asociatiei Nationale “Cultul Eroilor” (ANCE).
      “Asociatia a luat act de disparitia a inca unui insemn comemorativ din Bacau. De data aceasta, este vorba despre efigia in bronz a maresalului Ion Antonescu ce era amplasata pe cladirea din strada George Bacovia nr. 49 – Casa Anania, unde in timpul Primului Razboi Mondial a functionat Comandamentul Armatei a II-a.
      Ca sef al Sectiei Operatii al marelui Cartier General, Ion Antonescu a participat semnificativ la organizarea si desfasurarea bataliilor de la Marasti, Marasesti si Oituz.
      Hotii au distrus partial si placa de marmura, din care a ramas totusi inscrisul care sta marturie evenimentelor din prima conflagratie mondiala, Bacaul fiind capitala militara a României in acea perioada. Din pacate, prin acest furt, in judetul Bacau nu mai exista nici o amintire imagistica despre Ion Antonescu. Chiar daca unii au ridicat obiectii privind activitatea sa, maresalul ramâne un personaj de prima marime a istoriei noastre politice si militare. Furtul si distrugerea monumentelor, busturilor, efigiilor ce ne amintesc de istoria neamului românesc trebuie pedepsite cu asprime, atât din punct de vedere juridic, dar si ca atentat la memoria noastra colectiva”, a declarat Paul Valerian Timofte, presedintele ANCE Bacau. (Claudiu TANASESCU)

ziarul de bacau.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu