Ţie, popor ingrat, nu-ţi va rămâne nici cenuşa mea.

luni, 7 iunie 2010

Antonescu - Erou national !



      Din pacate la adresa lui Ion Antonescu nu s-au facut aprecieri „fără ură şi fără părtinire“, probabil datorita faptului ca acesta avea o fire conflictuala, cunoscute fiind cazurile in care acesta a intrat in conflict cu Regele Carol al II-lea apoi cu legionarii ori comunistii sau englezii.
      Cu siguranta multi nu stiu ca Regele Carol al II-lea a dus tara la dezastru sau ca acesta era "un betivan". Se stie insa ceea ce au facut comunistii atunci cand au preluat puterea. Si atunci cum sa nu intri in conflict cu asemenea persoane care isi bat joc de tara pentru care ai luptat si lupti, pe care o iubesti mai mult decat pe tine insuti ? Cum sa stai calm si linistit vazandu-ti neamul cum moare in mainile acestor oameni care cauta doar sa-si atinga scopurile personale? 
      Poporul a fost invatat sa creada doar ceea ce au vrut comunistii, invingatori in urma celui de-al II-lea razboi mondial, de aceea o mare parte din populatie nu stie cine a fost cu adevarat Maresalul Ion Antonescu. Chiar mai rau si dureros, as putea spune, este faptul ca multi il considera pe Antonescu un criminal de razboi pentru ca a intrat in razboi alaturi de Germania, sustinand regimul fascist, si a pierdut sau ca ar fi promovat o politica antisemita, mergand pana la Holocaust.
      De ce sa nu tinem cont inainte de toate de cauzele pentru care Romania a intrat in razboi alaturi de Germania? Antonescu nu s-a supus lui Hitler acceptandu-i regimul fascist, ci a facut o alianta cu acesta, in acest scop Romania putand sa-si recupereze teritoriile pierdute. Oricum Germania ar fi ocupat Romania daca Antonescu nu se alia cu Hitler si atunci cu siguranta ar fi fost rau. Probabil o sa apara si intrebarea 'De ce nu s-a aliat cu URSS?' Dar raspunsul nu cred ca isi mai are rostul, deoarece este evident ca atat timp cat ai demnitate si onoare nu faci alianta cu cei care stau mereu in coasta ta si incearca prin orice mijloace sa te cucereasca. Asta ar fi insemnat sa ne predam fara lupta si atunci cu siguranta am fi avut soarta Basarabiei de azi. In orice caz razboiul nu a fost pierdut de Maresalul Ion Antonescu, ci datorita celor care l-au tradat, precum Regele Mihai I pacalit de partidul comunist.
      De ce nu s-a spus niciodata faptul ca la 23 august 1944, cand Maresalul a fost arestat, in Romania traia cea mai mare comunitate evreiasca din Europa?
      De ce nu s-a discutat, de exemplu, cati evrei au fost ucisi in Uniunea Sovietica din ordinul lui Stalin ?
      De ce nu s-a discutat despre faptul ca guvernul englez nu si-a asumat raspunderea pentru vasul Struma care s-a scufundat in Egipt si sute de evrei au murit inecati ?
      Toate acestea datorita faptului ca noi am fost invinsi iar ei invingatori in urma celui de-al II-lea razboi mondial, iar cei invinsi sunt mereu vinovati fara drept de cuvant si fara drept de aparare indiferent care ar fi fost scopul participarii la razboi.


      Cu toate acestea Maresalul Ion Antonescu va ramane pe veci un "Erou National" in inimile celor care stiu cu adevarat intentiile acestuia si mai presus de toate iubirea sa fata de tara si de poporul roman.

23 de comentarii:

  1. nu ti-e rusine bah jegule sa vorbesti in halul asta de Carol, in mortii mati de pungas, cand nevasta betivului aluia de carol (reg.elena), isi risca viata sa salveze evrei , antonescu ii suia in tren spre auschwitz...macar taci in mortii matii cu ineptiile tale,si iale cu tine in mormant, baga-mi-as pula in mata aia proasta,ca bine mi-ar fi parut sa te nasca intr-un lagar de concentrare,sa vezi si tu ce viata le-a oferit antonescu miilor de evrei romani...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S a ma pis pe familia ta de jidan imputit, maorte la everi si la tigani, abia astept sa ma pis pe mormantul lui ma-ta si a familiei tale, slobozim-as pe mormantul matii

      Ștergere
    2. bai basina jidaneasca ce istorie ai citit ??pai imputitul ala de carol a cedat bucati din romania ,rusilor si ungurilor fara sa traga un glont dupa care a plecat cu vagoanele din tara ma cu avutia poporului in traista......dupa cativa ani la fel a plecat si nemernicul ala mic ....maresalul a vrut sa refaca ce a distrus janghina aia de carol si a fost tradat de mihai unicul fiul imputitului ala de carol.....

      Ștergere
  2. pt anonim@
    6 milioane de minciuni inca exista
    WR

    RăspundețiȘtergere
  3. bai distrusule, unde ai vazut ma tu evrei romani. Mai citeste si apoi sa vi sa dai com. Evreii sunt evrei, iar romanii sunt romani. Sa te duci si tu dupa ei... si poate iei si tiganii dupa tine

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu trebuie să judecăm noi oamenii.Istoria îi va judeca pe toţi.Eu sunt născut în Epoca De Aur a Ţării, dar sincer a şi vrea să ştiu cu adevărat ce a făcut bine pentru ţară Mareşalul Ion Antonescu,şi ce rău a făcut.Istoria României este controversată din cauza Istoricilor,pentru că nu au curajul, să spună adevărul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Superb blogul!Felicitari!
    Intrati pe Blogul oficial al Maresalului Antonescu http://maresalionantonescu.blogspot.com/ si participati la sondajul de opinie despre Maresalul Antonescu.
    De asemenea lasa-ti si un link pentru a putea trimite lumea la acest articol.
    "Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare decât să mor în paradisul unei Românii mici."
    Maresal Antonescu

    RăspundețiȘtergere
  6. Maresalul Antonescu Erou National, asta este tot ce conteaza

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru initiativa si pentru blog!

    Maresalul intre Martirii Neamului:

    TESTAMENTUL POLITIC AL MARESALULUI ION ANTONESCU
    http://www.scribd.com/doc/29240765/CORNELIU-ZELEA-CODREANU-SI-ION-ANTONESCU-Radu-Mihai-Crisan

    ISTORIA INTERZISA. MISCAREA LEGIONARA
    http://www.scribd.com/doc/29240587/HOLOCAUSTUL-MISCAREA-LEGIONARA-Radu-Mihai-Crisan

    EMINESCU SECRETUL POLITIC
    http://www.scribd.com/doc/29240066/EMINESCU-SECRETUL-POLITIC-Radu-Mihai-Crisan

    MOTA SI MARIN
    http://www.scribd.com/doc/29241405/LEGIONARII-MOTA-SI-MARIN-Radu-Mihai-Crisan

    NICOLAE IORGA SECRET
    http://www.scribd.com/NICOLAE-IORGA-SECRET-Radu-Mihai-Crisan/d/29241207

    ECONOMISTUL MIHAI EMINESCU
    http://www.scribd.com/doc/29241052/ECONOMISTUL-MIHAI-EMINESCU-Radu-Mihai-Crisan

    Aceste carti sint publicate cu CopyLIBER (au copierea, traducerea, difuzarea neingradite si gratuite).

    Daca aveti html-ul dezactivat: cu PASTE asezati link-ul in browser si, apoi, apasati ENTER.

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi nu impunem nimanui sa creada ceea ce este scris aici, cu atat mai mult sa-l tina sus pe Antonescu la rangul de Erou National, dar cititnd si cautand acolo unde trebuie o sa-ti dai singur seama. Intotdeauna ai grija sa citesti din cel putin 2 surse si foarte important incearca sa le potrivesti cu alte fapte petrecute in decursul acelor ani. Doar atunci iti vei da seama de ce este adevarat si ce nu; de cine a fost drept(erou) si cine nu.
    Numai citind vom ajunge sa cunoastem cu adevarat si NUMAI RECUNOSCANDU-NE EROII CARE SI-AU DAT VIATA PENTRU NOI VOM DEVENI CU ADEVARAT PUTERNICI.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru mine, personal, maresalul Ion Antonescu ramane un erou national, care si-a iubit tara si neamul, pana la sacrificiul suprem. Asta e cel mai important lucru si nu ma intereseaza parerea altor natii.
    Felicitari autorului blogului, buna treaba.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumim pentru aprecieri ;)
    Maresalul Ion Antonescu Erou National !

    RăspundețiȘtergere
  11. RESPECT PT ANTONESCU...Si daca imi cereti argumente cititi articolul si treceti putin prin istorie

    RăspundețiȘtergere
  12. Am descoperit cu placere acest blog, pe care ar trebui sa comentam "sine ira et studio" ceea ce se stie sau nu se stie despre Eroul Maresal Ion Antonescu.Demnitatea sa in fata unui "tribunal" aservit intereselor straine, demnitatea sa in fata gloantelor trase de niste gardieni si nu de soldati ai Armatei romane,faptele sale de arme si verticalitatea de ofiter sunt cele mai solide MODELE de urmat atat pentru cei aflati acum sub haina militara, dar mai ales pentru "epigonii' din viata noastra politica de astazi!
    Cat despre cei ca "anonimul" care nu stie sau se face ca nu stie ca Romania a fost singura tara din Axa care nu a deportat evrei la Auschwitz si singura tara , tot din Axa, din care emigratia spre Palestina a continuat pe toata durata razboiului, sa avem rabdare si sa-i convingem sa vorbeasca frumos si sa inteleaga ca Romania si romanii nu sunt si nu au fost dusmanii evreilor,
    doar ca mai sunt si unii care cunosc ceea ce a fost in realitate si nu doar propaganda.
    Mult succes in ceea ce va propuneti sa faceti pe linia recunoasterii meritelor marelui Ostas roman, Maresal Ion Antonescu!
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. MARESALUL ANTONESCU EROU NATIONAL!!! regele mihai TRADATOR DE TARA! In calitatea sa de sef de stat si omandant suprem al armatei a adun in tara comunismul, el ne-a predat in mainile lor! Se face vinovat de toate crimele din perioada comunista!Daca nu avea de ales, si e fost fortat, cum spun unii, avea la dispozitie un glonte in capatana si murea erou, dar in situatia asat nu mai avea cum sa vina ca o lipitoare in tara sa isi ceara proprietatile, castelele, padurile, si nici noi nu mai aveam sansa sa vedem aceasta duda de actor/print, numit radu.........!CASA REGALA = NAPARCI HAMESITE!

    RăspundețiȘtergere
  14. =)) 'NAPARCI HAMESITE!'
    hai ca-i buna asta :))

    RăspundețiȘtergere
  15. ASTĂZI AVEM NEVOIE DE MAREȘAL mai mult ca oricând!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari pentru blog.
    Maresalul a fost militar si este erou.

    RăspundețiȘtergere
  17. pacat ca nu este erou pentru toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  18. Maresalul Antonescu este erou si pentru mine, indiferent de ce a facut rau. Nu as dori la nimeni sa traiasca acele vremuri, el le-a trait, sa sacrificat pentru Romania, spre deosebire de hahalera numita regele mihai.

    RăspundețiȘtergere
  19. Glorie eterna Maresalului, eroul nerecunoscut de istoria comunista inchinata analfebetismului bolsevic, condus de Stalin, adevaratul criminal de razboi, mai ales asupra romanilor...marioneta de Regele Mihai, care l atradat pe Maresalul Antonescu, si a cazut in plasa rusilor, s a intors binenteles dupa 89, sa si revendice drepturile, doar a adus merite tarii nu...! aproape jumatate de secol de dictatura comunista, inchinataMoscovei. Dar ce sa faci, la noi din pacate aparatorii de tara, gen, Maresalul Antonesc, au devenit in mintea romanilor barbari, iar cotropitorii, bolsevicii eroi frate, mari eliberatori, doar nu degeba generatia de dupa al 2 lea razboi sarbatoreau 23 august 1944, eliberare de sub regimul fascist, ei nestiind de fapt ca sarbatoreu de faft ocupatia sovietica.Maresalul Ion Victor Antonescu, Eroul tuturor romanilor...martir al neamului..respect.

    RăspundețiȘtergere